نوشته شده توسط : مشاور ارشد
لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه سراسری 99 تحصیل در رشته های دوره روزانه در تمامی گروه های آزمایشی رایگان بوده و به این دلیل داوطلبان زیادی متقاضی تحصیل در رشته محل های دوره روزانه است . حتی داوطلبانی که نحوه پذیرش شان در رشته محل های دوره روزانه به صورت بدون ازمون است نیز نیاز به پرداخت شهریه ندارند . در میان لیست رشته های بدون کنکور سراسری ، رشته های دوره نوبت دوم ( شبانه ) نیز ارائه شده است . توجه داشته باشید که تحصیل در این دوره مستلزم پرداخت شهریه است اما گفتنی است که تحصیل در رشته های بدون آزمون نوبت دوم در دانشگاه های سراسری و در کنار دانشجویان دوره روزانه تحصیل کنید . یکی دیگر از دوره های آموزشی بدون کنکور دانشگاه سراسری ، دوره پردیس خودگردان است که تحصیل در این دوره در قبال پرداخت شهریه امکان پذیر است . توصیه می شود داوطلبان پیش از ثبت نام در دوره پردیس خودگردان ابتدا از شهریه رشته محل انتخابی خود در دوره پردیس خودگردان مطلع شود .
سهمیه های پذیرش بدون کنکور 99سهمیه های پذیرش بدون کنکور 99 (سهمیههای منطقه یک، منطقه دو، منطقه سه، خانواده شهدا، ایثارگران ۲۵ درصد ظرفیت، ایثارگران ۵ درصد ظرفیت و رزمندگان) طبق قوانین و مقررات مندرج در این دفترچه اعمال میشود. دانشگاهها برای پذیرش، سهمیهها و سایر شرایط و مقررات را در نظر میگیرند و از نظر شکلی پذیرش را انجام میدهند، اما تأیید نهایی را سازمان سنجش انجام می دهد. شرایط پذیرش رشته های بدون کنکور آزمون سراسری 99
نظر به اینکه برخی از داوطلبان کنکور سراسری متأسفانه نتوانسته اند عملکرد مناسبی را در جلسه آزمون داشته باشند ، پذیرش در رشتههای بدون کنکور دانشگاه سراسری فرصت مناسبی برای آنان می باشد و از طریق پذیرش بدون کنکور می توانند به دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی وارد شوند.
با توجه به اینکه امروزه ضرورت تحصیل در دانشگاه ها امری اجتناب ناپذیر میباشد و ورود به دانشگاه و تحصیلات دانشگاهی امری ضروری و نه همانند گذشته، تنها از روی میل و رغبت باشد، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی با طرح ریزی و کسب مجوزهای لازم از وزارت علوم و تحقیقات، مجوز پذیرش دانشجو در رشتههای بدون کنکور دانشگاه سراسری را اخذ نمودهاند. بنابراین بخشی از محدودیتهای داوطلبان جهت ورود به دانشگاههای سراسری که تنها از طریق کنکور مسیر میگردید، برداشته شده است.
رشتههای بدون آزمون دانشگاههای سراسری در گرایشهای متعددی میباشند که ظرفیت پذیرش آنها بستگی زیادی به موسسات آموزش عالی خواهد داشت. لذا از داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در رشته های بدون کنکور دانشگاه سراسری دارند تقاضا می شود مطالعه دقیق دفترچه را در اولویت قرار دهند.
شرایط ثبت نام در رشته های بدون کنکور دانشگاه سراسری متقاضیان ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی که قصد شرکت در رشته های بدون کنکور دانشگاه سراسری را دارند، لازم است ابتدا از دارا بودن شرایط ورود به این دانشگاههای بدون کنکور، اطمینان یابند.
Source: رشته های بر اساس سوابق تحصیلی :: بازدید از این مطلب : 357 نوشته شده توسط : مشاور ارشد
زمان ثبت نام دانشگاه آزاد
رشته های مقاطع کاردانی و کارشناسی در دانشگاه آزاد به دو صورت پیوسته و ناپیوسته ارائه می شوند و شرکت در کنکور سراسری برای ثبت نام این مقاطع الزامی نخواهد بود. اکنون ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که تفاوت کاردانی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم، داوطلبانی که دیپلم فنی حرفه ای و کاردانش دارند می بایست در رشته های کاردانی پیوسته و داوطلبانی که دیپلم رشته های نظری را دارند باید در رشته های کاردانی ناپیوسته ادامه تحصیل دهند. ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد در نیمسال تحصیلی دوم (بهمن ماه)بر خلاف نام نویسی نیمسال اول تحصیلی، پذیرش دانشجویان در بهمن ماه به صورت حضوری و تنها از طریق مراجعه به دانشگاه مورد نظر انجام می شود. بنابراین علاقه مندان به تحصیل می بایست ابتدا دفترچه مربوط به مقطع تحصیلی مورد نظر خود را (کاردانی پیوسته، کاردانی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته) دریافت کرده و از لیست رشته های ارائه شده در هر یک از واحدهای دانشگاهی اطلاعات لازم را کسب نمایند. پس از انتخاب رشته لازم است متقاضیان به دانشگاه مد نظر خود مراجعه کرده و با ، به تکمیل فرآیند نام نویسی خود بپردازند. مراحل ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد مهر 99نخست لازم به ذکر است که نحوه ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد 99 برای مقاطع کاردانی و کارشناسی یکسان بوده و تفاوتی ندارد . طبق رویه سال های گذشته پیش بینی می شود ثبت نام ورودی مهر 99 دانشگاه آزاد بصورت اینترنتی و از طریق سایت دانشگاه آزاد انجام شود . مراحل ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد مهر 99 به شرح زیر می باشد .
مراجعه به سایت سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد به آدرس azmoon.org دریافت دفترچه راهنمای ثبت نام مقطع مورد نظر و بررسی رشته ها ورود به لینک خرید کارت اعتباری ثبت نام و پرداخت هزینه تعیین شده دریافت شناسه و کلمه عبور ثبت نام ورود به لینک ثبت نام مقطع مورد نظر با استفاده از شناسه و کلمه عبور ثبت نام و کد ملی تکمیل فرم ثبت نام آپلود عکس 3 * 4 اسکن شده تکمیل فرم انتخاب رشته با حداکثر 20 انتخاب تایید و ثبت نهایی اطلاعات و دریافت کد رهگیری
|
طبق اطلاعیه سازمان سنجش داوطلبان باید در زمان ثبت نام بر اساس سوابق تحصیلی مهر 99 دانشگاه ها و موسسات عالی کشور، به صورت اینترنتی به سایت سازمان سنجش مراجعه نموده و اقدام به ثبت نام در رشته دلخواه خود نماید . با توجه به تنوع رشته ها و دانشگاه های ارائه کننده رشته های بدون آزمون ، در ادامه لیست رشته های پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی تجربی ۹۹ و سپس لیست دانشگاه های ارائه کننده هر رشته را ارائه کرده ایم .
لیست رشته های بدون کنکور تجربی ۹۹ |
|
زمین شناسی |
شیمی محض |
علوم دامی |
شیمی کاربردی |
علوم و مهندسی باغبانی |
مهندسی طبیعت |
علوم و مهندسی خاک |
ترویج و آموزش کشاورزی پایدار |
مهندسی فضای سبز |
مهندسی صنایع چوب و فرآورده های سلولزی |
علوم و مهندسی جنگل |
علوم و مهندسی شیلات |
مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی |
گیاه پزشکی |
علوم و مهندسی صنایع غذایی ( کشاورزی ) |
اقتصاد کشاورزی |
زیست شناسی گیاهی |
اقیانوس شناسی |
زیست شناسی جانوری |
علوم آزمایشگاهی دامپزشکی |
زیست شناسی دریا |
مهندسی صنایع مبلمان |
زیست شناسی سلولی و مولکولی |
بهداشت و بازرسی گوشت |
زیست فناوری |
میکروبیولوژی |
بهداشت مواد غذایی |
کاردانی تکنولوژی مواد غذایی |
کاردانی تولید و بهره برداری از گیاهان دارویی و معطر |
کاردانی تکنولوژی تولیدات گیاهی |
کاردانی تکنولوژی مرتع و آبخیزداری |
کاردانی تکنولوژی تولیدات دامی |
کاردانی تکنولوژی جنگل داری |
کاردانی تولید و فرآوری خرما |
کاردانی شیمی آزمایشگاهی |
کاردانی امور زراعی و باغی |
شاوره ثبت نام بدون کنکور تجربی 99
طی اطلاعیه که سازمان سنجش و پذیرش کشور برای ثبت نام بدون کنکور 99 در رشته های تجربی منتشر نمود نحوه ثبت نام بدون کنکور سراسری 99 به صورت اینترنتی از طریق مراجعه به سایت سازمان سنجش انجام می شود لذا به داوطلبان توصیه می کنیم که قبل از ثبت نام قطعی شرایط ثبت نام را از دفترچه به خوبی مطالعه کرده و مدارک مندرج در اطلاعیه را آماده کرده و همراه خود داشته باشند .
همچنین با توجه به اینکه تحصیل در دانشگاه های شهریه پردازاعم از غیرانتفاعی، پیام نور و پردیس خودگردان مستلزم پرداخت شهریه است توصیه می کنیم قبل از ثبت نامشهریه این دانشگاه را بررسی کنند و در صورت تناسب هزینه برآورد شده با تناسب مالی شخص ثبت نام نهایی خود را انجام دهند .
آخرین مهلت ثبتنام در لیست رشته های تجربی بدون کنکور
لیست رشته های تجربی بدون کنکور فراوان هستند و این رشته ها شامل رشتههای پزشکی و پیراپیزشکی مانند مامايي بدون كنكور ، ثبت نام فیزیوتراپی بدون کنکور و…می شوند. داوطلبانی که در کنکور سراسری مجاز به انتخاب رشته نشده اند یا نتوانسته اند رتبه موردنظر برای قبولی را کسب نمایند، گرایش بیشتری برای شرکت در رشتههای تجربی بدون کنکور دارند. هزینه ثبتنام و شهریه دانشگاههای بدون کنکور در رشتههای مختلف متفاوت است و همانند انتخاب رشته در کنکور سراسری می توانید در لیست رشته های تجربی بدون کنکور براساس اولویت خود دست به انتخاب بزنید.
داوطلبنی که موفق به ثبتنام در لیست رشته های تجربی بدون کنکور نشده اند، یا در جلسه آزمون غیبت داشته اند، ممکن است نگران ثبتنام خود باشند. اما جای نگرانی در این مورد وجود ندارد. اگر شما در کنکور سراسری ثبتنام کردهاید، نیازی به ثبتنام مجدد نخواهید داشت و میتوانید در زشته های بدون کنکور ثبتنام اقدام نمایید.
در دفترچه راهنما لیست رشته های تجربی بدون کنکور قابل مشاهده می باشد و بهترین رشتههای بدون آزمون تجربی را انتخاب نمایید. اما بهتر است با مشاورین ما در تماس باشید تا به شما لیست رشته های تجربی بدون کنکور را ارائه دهند و از این طریق بدون اینکه نیازی باشد تا زمان انتخاب رشته صبرکنید، در کوتاه ترین زمان بهترین رشته های بدون کنکور تجربی را انتخاب نمایید.
لیست رشته های تجربی بدون کنکور به دلیل تنوع فراوان آن و شاید نام بردن از تمامی این رشته ها کار سختی باشد و همچنین در سایت نمیتوان تمامی این رشته ها را درج نمود. ما تعدادی از این رشته ها را برای شما ذکر مینماییم و اگر می خواهید از لیست رشته های بدون کنکور تجربی به صورت کامل آگاه شوید، با مشاورین ما تماس حاصل نمایید تا اطلاعات کامل را در اختیار شما قرار دهند.
Source: رشته های بدون کنکور تجربی
بعد از اعلام نتایج کنکور سراسری 99 ، دفترچه انتخاب رشته بر روی سایت انتخاب رشته کنکور 99 به آدرس sanjesh.org قرار می گیرد . داوطلبان زبان که در کارنامه اولیه خود مجاز به انتخاب رشته در دوره های مذکور شده اند در زمان اعلام شده توسط سازمان سنجش می توانند نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته بر اساس توضیحات کارنامه اقدام کنند .
کنکور زبان جزء گروه های آزمایشی شناور است که داوطلبان همه گروه های آزمایشی اصلی ( علوم ریاضی ، علوم انسانی و علوم تجربی ) می توانند در کنار کنکور گروه اصلی خود در آن شرکت کنند .
از رشته های گروه آزمایشی زبان می توان به آموزش زبان انگليسی ، مترجمی زبان انگليسی ، زبان ايتاليایی ، زبان و ادبيات آلمانی ، زبان و ادبيات اسپانيایی و...اشاره کرد که در دوره های روزانه و نوبت دوم ( شبانه ) ، پردیس خودگردان و بر اساس سوابق تحصیلی ارائه شده است .
در انتخاب رشته زبان عواملی چون رتبه در سهمیه و تراز ، نوع سهمیه و استان بومی تاثیر گذار است البته نوع گزینش اکثر رشته های گروه زبان به صورت کشوری است بدین معنا که در این رشته محل ها بومی گزینی صورت نمی گیرد .
کنکور سراسری 98 ، در 3 گروه آزمایشی اصلی علوم تجربی ، علوم انسانی و ریاضی و هم چنین 2 گروه شناور هنر و زبان های خارجی ، در روزهای 13 و 14 تیر ماه برگزار خواهد شد. مطابق جدول زمان بندی کنکور سراسری 98 ، که در در دهه دوم مرداد ماه خواهد بود. این نتایج در قالب کارنامه ای که از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر می شود در دسترس داوطلبان شرکت کننده قرار خواهد گرفت. پس از اعلام نتایج ، نوبت به مرحله مهم و سرنوشت ساز انتخاب رشته می رسد.
دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری برای هر یک از گروه های آزمایشی ، به صورت جداگانه منتشر می شود. آن دسته از داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته شده اند ، پس از انتشار دفترچه و دریافت آن می توانند در مهلت مشخص شده و بر اساس ظرفیت های اعلام شده در دفترچه راهنمای انتخاب رشته ، رشته محل های مورد علاقه خود را به صورت اینترنتی انتخاب نمایند.
دقت داشته باشید که به هیچ وجه انتخاب رشته زبان دانشگاه آزاد در همان سایت انتخاب رشته زبان سراسری انجام نمی شود.
به عبارت دیگر، انتخاب رشته زبان آزاد در سایت دانشگاه آزاد با نشانی azmoon.org صورت می گیرد. با دانلود دفترچه انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد می توانید از لیست کلیه رشته های گروه آزمایشی منحصراً زبان، ظرفیت رشته ها و همین طور اسامی دانشگاه های پذیرنده مطلع شوید.
در صورتی که شما دوست عزیز نیز از متقاضیان شرکت در آزمون زبان هستید باید بدانید که بعد از انتشار نتایج اولیه آزمون کارنامه ای حاوی اطلاعات آزمونی و شخصی را دریافت می کنید.
کارنامه شما سه بخش بسیار مهم را شامل می شود. بخش اول کارنامه انتخاب رشته زبان حاوی سهمیه اختصاص یافته به شما و همین طور استان بومی شماست.
دقت داشته باشید که این بخش تأثیر زیادی در انتخاب رشته در گروه منحصراً زبان دارد. در قسمت دوم کارنامه می توانید از وضعیت مجاز شدنتان اطلاع حاصل کنید.
به عبارت دیگر، از این موضوع که در کدام دانشگاه ها از جمله دانشگاه های روزانه، شبانه و غیرانتفاعی امکان انتخاب رشته زبان برای شما وجود دارد اطلاع حاصل می کنید.
بخش آخر کارنامه به درصد دروس عمومی و اختصاصی کنکور منحصراً زبان و رتبه و تراز کنکور اختصاص دارد. توجه داشته باشید که این بخش از کارنامه قسمت بسیار مهمی به شمار می آید.
Source: انتخاب رشته کنکور زبان 99
در دوره ی فراگیری که دانشگاه پیام نور تعیین کرده است در پنج گروه علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی و هنر دانشجو جذب میکنند. در مورد این پذیرش باید بدانید که اصلا معدل نقشی ندارد و معیار پذیرش ظرفیت موسسات آموزشی پذیرنده دانشجو است.
در گروه فنی و مهندسی، در دو گرایش مهندسی برق، پنج گرایش مهندسی شیمی، سه گرایش مهندسی صنایع، شش گرایش مهندسی عمران، مهندسی فناوری اطلاعات، دو گرایش مهندسی کامپیوتر و سه گرایش مهندسی مکانیک و مهندسی مواد امکان تحصیل برای دانشجویان وجود دارد.
در گروه علوم انسانی داوطلبان میتوانند سه گرایش رشته آب و هوا شناسی، آموزش زبان انگلیسی، آموزش زبان فارسی، آموزش و بهسازی منابع انسانی، چهار گرایش الهیات و معارف اسلامی، برنامهریزی درسی، برنامه ریزی رفاه اجتماعی، پنج گرایش رشته تاریخ، دو گرایش رشته جغرافیا، جامعهشناسی، جمعیتشناسی، حسابداری، حسابرسی، گرایشهای حقوق، روانشناسی، سه گرایش رشته زبان و ادبیات فارسی، روزنامهنگاری، زبانشناسی، سه گرایش علوم اقتصادی، علوم سیاسی، فلسفه و کلام اسلامی، شش گرایش رشته کارآفرینی، پنج گرایش مدیریت بازرگانی، شش گرایش مدیریت دولتی، مدیریت فناوریف مدیریت رسانه، مدیریت ورزشی، مشاوره، مطالعات فرهنگی و سه گرایش نهج البلاغه را انتخاب کنند.
در گروه علوم پایه داوطلبان میتوانند از میان رشتههای آمار، آموزش ریاضی، دو گرایش ریاضی کاربردی، دو گرایش ریاضی محض،زمین شناسی، سه گرایش زیست شناسی جانوری، سه گرایش زیست شناسی سلولی و مولکولی، دو گرایش زیست شناسی گیاهی، زیست فناوری، ژئوفیزیک و زلزله شناسی، چهار گرایش شیمی، شش گرایش علوم زمین و شش گرایش فیزیک، رشتهی دلخواهشان را برگزینند.
در گروه کشاورزی و منابع طبیعی، رشتههای اقتصاد کشاورزی در دو گرایش، توسعه روستایی، علوم دامی در گرایش تغذیه دام، مهندسی محیط زیست در گرایش ارزیابی و آمایش سرزمینو مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی در گرایش انرژی ارائه شده است. و در گروه هنر دو رشته طراحی شهری و پژوهش هنر در دوره ارشد بدون کنکور ارائه شده است
اولین و مهم ترین شرطی که برای این نوع از ادامه تحصیل وجود دارد این است که داوطلبان با شرایطی که برای استعدادهای درخشان قرار داده شده است همخوانی داشته باشند. یعنی باید معدل کل آنها در رشتههای غیر علوم انسانی بالای 16 و در رشتههای انسانی بالای 17 باشد و دیگر اینکه مدت تحصیلشان در دورهی کارشناسی پیوسته نباید از هشت نیمسال و در کارشناسی ناپیوسته نباید از چهار نیم سال تحصیلی بیشتر باشد.
در خصوص ثبت نام و پذیرش رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد در دانشگاه پیام نور ، نکاتی چند وجود دارد که پیش از اقدام برای ثبت نام ، باید به آن ها توجه داشته باشید تا بتوانید بهتر تصمیم گیری کنید . بعضی از این نکات عبارتند از :
از آنجایی که داوطلبین علاقه مند به ثبت نام ارشد بدون كنكور دانشگاه آزاد رو به افزایش است، لذا کلیه داوطلبین باید قبل از انجام ثبت نام خود از کلیه شرایط مربوطه آگاهی داشته باشند و در زمان های که متعاقبا اعلام می گردد نسبت به انجام ثبت نام خود اقدام کنند در ادامه لیست رشته های کارشناسی ارشد بدون آزمون به تفصیل آورده می شود.
Source: رشته های ارشد بدون کنکور
نحوه اولویت بندی:
سازمان سنجش این است که ابتدا رتبه ها را از بهترین به بدترین مرتب می کند. سپس انتخاب رشته ها را براساس رتبه داوطلبان چک می کند. یعنی مثلا اول انتخاب رشته کسی که رتبه 999 دارد چک می شود و بعد انتخاب رشته کسی که رتبه 1000 شده است. به محض این که در یکی از انتخابها، داوطلب قبول شود، بقیه انتخابهای او در اعلام قبولی رشته ها در شهریور ماه چک نمی شود و فرآیند چک کردن فرم انتخاب رشته در همانجایی که داوطلب قبول شد، متوقف می شود. اگر داوطلب انتخابهای خوب و با کیفیت را در اولویت بندی انتخاب رشته، جزء انتخابهای خود قرار ندهد ممکن است یک انتخاب بدتر را قبول شود.
برای بهترین اولویت بندی انتخاب رشته، توصیه ما به شما این است در انتخاب رشته کنکور خود، رتبه را فراموش کنید و براساس علاقه انتخاب رشته کنید. حال اگر تعداد انتخابهای شما بیشتر از حد مجاز بشود باید یک سری از انتخابهای با کیفیت ابتدایی را حذف کنید.
بهترین قانون اولویت بندی انتخاب رشته کنکور سراسری این است:
بهتر است از 150 انتخاب، حداقل 40 انتخاب، انتخابهای رویایی باشد که شما حتی شانس قبولی ندارید و شانس قبولی شما در آنها کم احتمال است و شامل رشته هایی با کیفیت و در دانشگاههایی خوب می باشند. سعی کنید 50 انتخاب بعدی خود را انتخابهای با کیفیت خوشبینانه بچینید. انتخاب هایی که اگر خوش شانس باشید در آنها قبول می شوید و 40 انتخاب بعدی خود را انتخابهایی با احتمال بالا و قوی قرار دهید. 20 انتخاب آخر مخصوص انتخابهایی است که صد در صد در آنها قبول هستید که می تواند شامل انتخاب رشته های صرفا با سوابق تحصیلی نیز باشد.
چگونه باید فهمید که در کدام رشته شانس قبولی داشته ایم؟
برای این که متوجه شویم در کدام یک از اولویت های دیگرمان امکان قبولی را داشته ایم می بایست با دقت به بپردازیم. برای این کار باید در هر کد رشته محل ستون “رتبه داوطلب” را با ستون “آخرین رتبه قبولی” مقایسه کنیم. چنانچه در یک کد رشته محل ، رتبه داوطلب از رتبه آخرین فرد قبولی کمتر باشد ، به این معنی است که شما در آن انتخاب امکان قبولی خواهید داشت.
بنابراین برای بررسی اولویت های پایین تر که شانس قبولی را در آن ها دارید ، می توانید از طریق سیستم ارسال درخواست سازمان سنجش آموزش کشور و فعال نمودن گزینه بررسی اشتباه در انتخاب رشته و تقاضای انتخاب اولویت بعدی درخواست خود را ثبت نمایید که البته در ادامه مطلب تمامی مراحل و نحوه ثبت درخواست و بررسی اشتباه در انتخاب رشته کنکور سراسری را به طور کامل شرح داده ایم.
اما طی این مرحله سوالاتی هم برای داوطلبان مطرح می شود که نمونه آن این است که اگر
رشته ای که در اولویت است را قبول شویم و در اولویت بعدی هم شانس قبولی داشته باشیم ، امکان انتخاب کد رشته محل بعدی وجود دارد؟ یا خیر! در پاسخ به این سوال لازم است بدانید که پاسخ مثبت است. بنابراین با توجه به مراحلی که در ادامه مطلب شرح خواهیم داد می توانید به سادگی اولویت اول خود را به عنوان اولویت اشتباه معرفی کنید و اولویت های بعدی یعنی اولویت دلخواهتان را در اولویت قرار دهید.
برای درک بهتر روند انتخاب رشته و تأثیر اولویت بندی، میتوان انتخاب رشته و پذیرش را به قلابی در حال سقوط تشبیه کرد که اولویتهای ۱۵۰ گانه شما در مقابل این قلاب هم چون گیرههایی عمل میکنند.
عقل حکم میکند که گیرههای با استحکام کمتر و ناپایدارتر را در ردههای بالاتر قرار داد تا در صورتی که در مقابل تاب نیاورد، گیرههای پائینتر بتوانند آن را از حرکت بازدارند.
کافیست تا با دلایل محکم، همین روند را در اولویتبندیهای خود پیاده کنید، به این صورت که فردی با رتبهای که از خود در دست دارد، میتواند به کمک تخمین قبولی، با توجه به آمار سالهای پیش حدود رتبه لازم هر رشته را بیاید.
با همین کار میتواند رشتههایی را که با رتبه شما فاصله زیادی دارد و تقریبا میدانید قبولی در آن بسیار نامحتمل است در ردههای بالاتر بگذارید. این بخش را انتخابهای خوشبینانه مینامند. سپس انتخابهای معقول تر و به اصطلاح واقع بینانه و در نهایت انتخابهای مطمئنتر و حتمی و به نوعی بدبینانه.
در چینش رشتههای خود قالب ۴گانه زیر را با همین ترتیب اهمیت همواره در نظر بگیرید:
۱-علاقه
۲- کیفیت
۳- هزینه
۴- مسافت
ابتدا با تحقیق بر تمام رشتهها سعی در یافتن علاقه دقیق خود بکنید، نه علاقه احساسی و لحظهای؛
با بررسی دقیق دانشگاههای ممکن برای خود، بهترین کیفیت را در رشته مورد علاقهتان رده بندی کنید؛
تحصیل در تمام دانشگاههای غیر روزانه غیر رایگان خواهد بود. پس شهریههای آنها را نیز بررسی کنید؛
مسافت فاکتور مهمی است که میتواند در رفت و آمد و اسکان و تغذیه، بر فاکتور هزینه نیز تأثیر مستقیم و بهسزایی بگذارد.
حتماً با توضیحات ارائه شده در بالا این سوال در ذهنتان شکل می گیرد که خب چگونه می توانم از نحوه اولویت بندی انتخاب رشته اطلاع پیدا کنم؟
در جواب باید عرض کنیم که بهترین راه حل برای اطلاع از نحوه اولویت بندی انتخاب رشته کمک گرفتن از مشاوری تحصیلی در این حوزه است.
مشاوری که با اصول و تکنیک های انتخاب رشته آشنا باشد و بتواند بهترین انتخاب رشته را برای شما به صورت حرفه ای انجام دهد.
حتی در صورت نیاز به تغییر اولویت در انتخاب رشته کنکور نیز می توانید از کمک این مشاوران استفاده کنید.
مشاوران ایران تحصیل به عنوان بهترین و کارکشته ترین مشاوران می توانند در کنار شما باشند.
Source: نحوه اولویت بندی انتخاب رشته
منابع کمک آموزشی دروس اختصاصی کنکور تجربی
برای اینکه بتوانید از نظر شغلی موفق باشید باید سعی کنید از رشته های دانشگاهی رشته تجربی اطلاع لازم به دست بیاورید. چه بسا شما با توجه به جوّ حاکم بر جامعه و یا خانواده تصور کنید که به رشته ای علاقه بسیاری دارید و یا می توانید در آن رشته موفق باشید. یا بالعکس به رشته ای علاقه ندارید و یا آن رشته را مفید نمی بینید، در صورتی که عکس آن درست باشد.
ابتدایی ترین کاری که می توانید انجام دهید این است که دروس پایه رشته های دانشگاهی را بررسی کنید و با توانمندی ها و علایق حال حاضرتان در مباحث درسی مختلف را بررسی کنید. در این صورت می توانید به یک ایده کلی درباره رشته ها دست پیدا کنید. هر چند می توانید برای آگاهی بیشتر از رشته ها تحقیقات مفصل تری نیز انجام دهید، اما این کار زمان زیادی از شما می گیرد و شاید فرصت این همه تحقیق نداشته باشید.
در رابطه با استفاده از مشاوره تلفنی تحصیلی هیچ گونه محدودیتی برای داوطلبان در نظر گرفته نشده است. به همین دلیل در هر ساعت از شبانه روز که مایل باشید، می توانید از تمامی خدمات مرکز ایران تحصیل به خصوص برنامه ریزی برای کنکور تجربی 99 بهره مند گردید.
با توجه به اینکه کاربران وب سایت ما از شهرها و مناطق مختلفی می باشند، ممکن است نتوانند از تمامی خدمات لازم مشاوره ای در شهر خود بهره مند شوند. به همین دلیل ما امکان مشاوره تلفنی و همچنین مشاوره آنلاین را فراهم نموده ایم.
Source: مشاوره کنکور تجربی
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
متن دلخواه شما
|
|