با توضیحات داده شده در بالا حتماً این سؤال در ذهن شما دوستان و عزیزان مطرح شده است که خب با وجود این مشکل در کودکان نحوه برخورد صحیح با خودارضایی کودکان چیست؟
در رابطه با نحوه برخورد صحیح با خودارضایی کودکان راهکارهای مختلفی ارائه شده که در ادامه با ذکر آن ها در خدمت هستیم.
اطمینان داشته باشید که با اطلاع از نحوه برخورد صحیح با خودارضایی کودکان می توانید این مشکل را در آن ها به طرز صحیحی حل کنید و کودک خود را از این مشکل رها کنید.
. اولین و شاید مهم ترین راهکار این است که از یک مشاور کودک در این زمینه کمک بگیرید و از وی بخواهید روش های مختلفی را برای رفع مشکل خودارضایی در کودکان به شما آموزش دهد تا بدین ترتیب بتوانید با به کارگیری آن ها مشکل کودک خود را حل کنید.
. به هیچ وجه به علت انجام خودارضایی سر کودک داد نزنید و وی را تنبیه بدنی نکنید.
. در صورت دیدن کودک در شرایط خودارضایی سریع و بی درنگ موقعیت فیزیک وی را عوض کنید.
به فرض مثال اگر کودکتان را در حال ساییدن بدن خود به کمد و یا لبه میز دیدید سریع از وی بخواهید که در خانه بدود و بازی کند و خلاصه به نحوی شرایط و موقعیت فیزیکی وی را تغییر دهید.
علل خود ارضایی کودک
خود ارضایی در کودکان دلایل متفاوتی نسبت به خود ارضایی بزرگسالان دارد، در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم:
1- اولین علت که طبیعیترین حالت آن است، هنگامی است که کودک در جریان کشف بدنش به یک منبع لذت بخش و آرامش بخش در بدنش بر میخورد. در این شرایط برای کسب لذت به آن مراجعه میکند.
2- وقتی کودک دچار تنش شده باشد و مضطرب باشد، احتمال رفتار خود ارضایی در وی بالا میرود. کودک برای کسب لذت و دوری از تنشهایش به خود ارضایی روی میآورد. یکی از علل بالارفتن تنشهای کودک، جدایی پدر و مادر ( طلاق )، از دست دادن یکی از والدین، روابط چالش برانگیز با همشیرها، کمبود محبت و توجه میباشد.
3- فشارهای هیجانی و جسمانی که به کودک تحمیل میشود میتواند زمینه ساز خود ارضایی شود.
4- وقتی کودک لذت و سرگرمیهای دیگر نداشته باشد و تنها منبع لذتی که می شناسد خود ارضایی باشد، تناوب این کار را زیاد میکند.
5- چالشهای خانوادگی و خشونت در خانواده از عوامل مهم دیگر میباشد. راهنماییهایی هنگام برخورد با خودارضایی کودک
اصلاً وحشت نکنید: خودارضایی کودک کاری کاملاً طبیعی است. آسیب فیزیکی یا ریسکی برای سلامت ایجاد نمیکند یا به این معنا نیست که فرزندتان در آینده به یک معتاد جنسی تبدیل میشود. خودارضایی در کودکان خردسال ماهیت جنسی ندارد، یعنی به آن شکل که برای بزرگسالان است نخواهد بود، زیرا کودکان خردسال نمیدانند رابطهٔ جنسی چیست.
درمان خودارضایی در کودکان
باید وسایلی فراهم شود که کودک بتواند تمام اوقات خود را به بازی و فعالیت های مورد علاقه اش اختصاص دهد و فرصتی برای بازی با اعضای تناسلی، که تقریبا یک امر شرطی شده است، باقی نماند.
باید از افزودن احساس گناه و تقصیر در کودک خودداری شود. همچنین بهتر است اطلاعاتی به والدین در مورد خود ارضایی و عوارض واقعی آن و تأکید بر اینکه خود ارضایی باعث اموری چون جنون، کوری و کری و بیماری جسمی کودک نمی شود، نیز ارائه گردد.
بهتر است به کودک یادآور شد که این عمل از نظر اجتماعی، رفتار ناپسندی است، همان طور که انگشت کردن در بینی در انظار عمل پسندیده ای به شمار نمی رود.
دلواپسی بیش از حد و غیرمنطقی والدین، ایجاد احساس گناه و تقصیر در کودک، باعث بر هم خوردن تعادل روانی کودک شده و بر تعداد دفعات خود ارضایی می افزاید.
کمبود محبت در خانواده، ناکامی و محرومیت در مدرسه، سرخوردگی و احساس حقارت در اجتماع از علل مهم خود ارضایی هستند.
برای جلوگیری از ابتلا به این اختلال، باید از طریق روش های روان درمانی سعی شود میزان کودک را کاهش داده و همچنین میزان توانایی او را برای مقابله با مشکلات زندگی افزایش داد.
همچنین مطالعه و جلوگیری از خواندن مجلات و دیدن عکس های تحریک آمیز، از روش های جلوگیری از ابتلا به این اختلال می باشد.
ورزش کردن هم باعث صرف انرژی روانی و جنسی کودک می شود.