پردرآمد ترین رشته فنی حرفه ای 1402 {ایران و خارج کشور}
نوشته شده توسط : مشاور ارشد

امروزه تحصیل در شاخه‌های فنی و حرفه‌ای علاقه‌مندان بسیاری پیدا کرده است؛ زیرا قسمت گسترده‌ای از آموزش‌های این افراد را برنامه‌های عملی تشکیل می‌دهند. این در حالی است که تحصیل در رشته‌های دیگر اغلب به صورت تئوری هستند. بنابراین افرادی که در شاخه‌های فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند، به صورت عملی تجربه کسب کرده و برای بازار کار آماده‌تر هستند. در ضمن گاهی این افراد حتی می‌توانند به صورت انفرادی به ایجاد اشتغال بپردازند. از این رو در این مقاله قصد داریم ابتدا به معرفی رشته‌های فنی و حرفه‌ای بپردازیم و پس از آن پردرآمد ترین رشته فنی حرفه ای را در ایران و خارج از کشور بیان کنیم. پس پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله را با دقت مطالعه کرده و در صورت داشتن هرگونه سوال با مشاوران ما در ایران تحصیل ارتباط برقرار نمایید.

معرفی پردرآمد ترین رشته فنی حرفه ای در ایران

مدت‌ها است که رشته‌های فنی و حرفه‌ای با استقبال گسترده‌ای مواجه بوده و بازار کار خوبی در کشورمان پیدا کرده‌اند. بنابراین نه یک رشته بلکه بسیاری از رشته‌ها را می‌توان به عنوان پردرآمد ترین رشته فنی حرفه ای به حساب آورد. از جمله این رشته‌ها می‌توان به مکانیک، صنایع فلزی، چوب و مبلمان سازی، تاسیسات، معماری و ساختمان، کشاورزی و پرورش گیاهان، صنایع غذایی، نساجی، طراحی لباس، تدوین فیلم، گرافیک، نقاشی، سینما، موسیقی و نوازندگی، نقشه کشی، تعمیر لوازم الکترونیکی و کارهای برقی، مخابرات، شبکه، برنامه نویسی، بازی سازی، بازرگانی، حسابداری، طراحی دوخت و کودک یاری اشاره کرد.

معرفی پردرآمد ترین رشته فنی حرفه ای خارج از کشور 

اینکه پردرآمدترین رشته فنی حرفه ای خارج از کشور چیست؟ سوالی است که ذهن بسیاری از افراد تحصیل کرده در شاخه‌های فنی حرفه‌ای و کار و دانش را به خود مشغول می‌کند که قصد مهاجرت به کشورهای خارجی را دارند. البته نیاز به هر یک از رشته‌ها در کشورهای مختلف، متفاوت است؛ اما به طور کلی رشته‌های مربوط به صنعت، خدمات، کشاورزی و هنر نیز در خارج از کشور بازار کار خوبی دارند.

اما لازم به ذکر است معمولاً اسامی مشاغلی که در کشورهای مختلف و مهاجرپذیر ارائه می‌‌شوند، هر ساله دچار تغییراتی شده و نمی‌‌توان هیچ رشته‌ای را به طور صد در صد به عنوان پردرآمدترین رشته فنی و حرفه ای در خارج از کشور ذکر کرد. کشورهای استرالیا، آلمان و کانادا نیز از جمله مهاجرپذیرترین کشورها برای افراد دارای مدرک فنی و حرفه‌ای هستند. به همین جهت در جدول زیر رشته‌های پردرآمد در هر یک از این کشورها ذکر شده‌اند.

کانادا

استرالیا

آلمان

خدمات درمانی و پرستاری

شغل‌های مرتبط با صنعت

مشاغل مرتبط با تعمیر و نگهداری

منابع انسانی

موسیقی و نقاشی

مدیریت MBA 

مهندسی مکانیک و صنایع

حسابداری و حسابرسی

رشته برق، برنامه نویسی و تعمیرات موبایل

مدیریت MBA 

برنامه نویسی و تعمیرات موبایل

حسابداری  و مدیریت مالی

دامداری و دام‌پروری

کشاورزی و دامپروری 

کشاورزی و دامپروری 

کابینت‌سازی، جوشکاری، لوله کشی

برق لوله کشی و جوشکاری

ساخت و ساز

بررسی ادامه تحصیل در رشته های فنی و حرفه ای

امروزه بیشتر دانش آموزان علاقه دارند تا به جای مطالعه دروس به صورت تئوری، وارد زیرشاخه‌های کار و دانش و همچنین فنی و حرفه‌ای شوند تا بتوانند همزمان با تحصیل خود، مهارت و تجربه لازم برای ورود به بازار کار را نیز به صورت عملی کسب کنند. اما بسیاری از این دانش‌آموزان نگران ادامه تحصیل خود بوده و می‌خواهند پس از دریافت مدرک دیپلم خود به ادامه تحصیل بپردازند. از این رو در ادامه این بخش از مقاله روش‌هایی را که دانش‌آموزان شاخه‌های فنی و حرفه‌ای یا کار و دانش می‌توانند به ادامه تحصیل بپردازند معرفی می‌کنیم.

???? دانشگاه‌های جامع علمی کاربردی

???? آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای

???? ورود به دانشگاه از طریق شرکت در کنکور سراسری 

???? شرکت در دوره‌های فراگیر پیام نور

???? دوره‌های کاردانی پیوسته بدون آزمون دانشگاه‌های آزاد

???? دوره‌های کاردانی به کارشناسی ناپیوسته

???? دانشگاه‌های غیرانتفاعی به صورت با آزمون و بدون آزمون 

میزان سرمایه برای شروع مشاغل فنی و حرفه ای 

میزان سرمایه لازم برای شروع مشاغل فنی و حرفه‌ای با توجه به هر شغل متفاوت بوده و حداقلی برای آن نمی‌توان در نظر گرفت. به عنوان مثال برای شروع شغل برنامه نویسی به یک سیستم قوی نیاز است اما برای ایجاد یک کارگاه مبلمان‌سازی هزینه خرید یا اجاره کارگاه، چوب و مواد اولیه، ابزار و دستگاه‌های مورد نیاز و غیره لازم می‌باشند و یا تعمیرکار لوازم خانگی نیاز به قطعه و ابزار دارد. این در حالی است که یک فارغ التحصیل رشته خیاطی می‌تواند با هزینه کمتری به اشتغال بپردازد.

بنابراین هر یک از افراد با توجه به رشته انتخابی خود و لوازم و پیش‌نیازهای مورد استفاده، باید ابتدا سرمایه ضروری برای ایجاد اشتغال را محاسبه نموده و پس از آن وارد بازار کار شوند. البته در این راه می‌توان از تسهیلات و وام‌های اشتغال‌زایی نیز استفاده کرد. 

منبع: پردرآمد ترین رشته فنی حرفه ای 1402 





:: بازدید از این مطلب : 254
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 27 خرداد 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: