شرایط و نحوه انتخاب رشته دبیرستان
نوشته شده توسط : مشاور ارشد

شرایط و نحوه انتخاب رشته دبیرستان

سامانه انتخاب رشته دبیرستان جهت انتخابی رشته تحصیلی دنش آموزان فعال شد. در نتیجه هر دانش آموز می تواند در صورت داشتن شرایط  و ضوابط لازم اقدام به انتخاب رشته مورد علاقه خود (تجربی، انسانی، ریاضی و غیره) در سایت انتخاب رشته دبیرستان معرفی شده توسط وزارت آموزش و پرورش کند.

انتخاب رشته دبیرستان از جمله تصمیمات مهم و کلیدی هر فرد در طول دوران زندگی اش به حساب می آید. با توجه به تغییرات ایجاد شده در سیستم آموزشی مدارس دیگر شاهد انتخاب رشته دبیرستان به شکل کاغذی نیستیم و به جای آن این کار در سایت انتخاب رشته نهم انجام می شود.

 

برای دریافت مشاوره انتخاب رشته دبیرستان از سراسر کشور از طریق تلفن ثابت با مرکز مشاوره ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید. 

9099072952 تماس از سراسر کشور و 9092305587 (تماس از استان تهران)

تماس از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد پاسخگویی از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

 

چرا انتخاب رشته دبیرستان مهم است؟

انتخاب رشته دبیرستان یکی از آن انتخاب ها در زندگی افراد است که می تواند سرنوشت دانش آموز را به کلی تغییر دهد. برای فرد نوجوانی که تازه به دوران دبیرستان وارد می شود باید نهایت دقت را در سایت انتخاب رشته نهم به خرج داد.

زیرا در صورت بروز سهل انگاری و اشتباه ممکن است ناراحتی های جبران ناپذیری را برای وی به بار آورد. به بیان دیگر، بحث انتخاب رشته در دوران دبیرستان بر روی سایر انتخاب های فرد در آینده په به صورت غیرمستقیم و چه مستقیم اثر زیادی دارد.

 

 

در انتخاب رشته دبیرستان به چه معیارهایی باید توجه کرد؟

برای داشتن انتخاب رشته دبیرستان مؤفق و بی نقص باید به چند معیار و ملاک مهم توجه کرد. اولین مورد استعدادها و توانمندی های ضروری برای هر کدام از رشته های تحصیلی و منطبق بودن آن با خصوصیات فردی دانش آموز است.

مورد دیگر آینده تحصیلی رشته ای است که دانش آموز قصد انتخاب آن را از بین رشته های موجود دارد. سومین مورد مشاغل مربوط به رشته دوران دبیرستان و بازار کار آن خواهد بود که لزوماً باید مورد توجه قرار بگیرد.

شرایط انتخاب رشته در سامانه انتخاب رشته دبیرستان چیست؟

بر طبق تغییرات به وجود آمده در زمینه انتخاب رشته در دوران متوسطه تمامی دانش آموزان مشغول به تحصیل در پایه نهم و یا فارغ التحصیلان این پایه باید بدانند که درست برعکس سال های گذشته به جز نمرات پایه نهم به نمره های سال هفتم و هشتم آن ها نیز توجه می شود.

بعلاوه، ضرایب دروس برای کلیه رشته های تحصیلی یکسان است. انتخاب رشته دبیرستان در پایه نهم بستگی به رتبه فرد دانش آموز دارد.

به طور مثال، در صورتی که وی رتبه مورد نیاز برای انتخاب رشته در گروه علوم تجربی را بدست نیاورده است لزوماً باید در سایر رشته های تحصیلی علوم انسانی و یا فنی اقدام به انتخاب رشته کند.

مورد دیگر این که، تأثیر انواع سهمیه ها از جمله خانواده شهداء، جانبازان، ایثارگران و هیمن طور سهمیه مناطق است.

به طور مثال، در صورتی که 300 نفر در یک منطقه سهمیه انتخاب رشته گروه ریاضی را داشته باشند امکان دارد افرادی با معدل بالا هم نتوانند به تحصیل در این گروه بپردازند و مجبور به انتخاب از بین رشته های دیگر شوند 

چند مورد مهم و تأثیرگذار در انتخاب رشته دوران دبیرستان

در این بخش، شماری از موارد تأثیرگذار و مهم در انتخاب رشته دبیرستان را خدمتتان عنوان می کنیم.

. نظر والدین دانش آموز و هیمن طور مشاور وی ( با تأثیر5 درصد)

. علاقه دانش آموز به رشته انتخابی ( با تأثیر 10 درصد)

. نمرات دانش آموز در دروس مختلف ( با تأثیر 35  درصد)

. تمامی معلمان فرد دانش آموز (  با تأثیر 10 درصد)

. نمره بدست آمده توسط دانش آموز در آزمون های مشاوره ای ( با تأثیر35 درصد)

. نظر مشاور تحصیلی دانش آموز (10 درصد)

 

 

 آیا با رشته های تحصیلی دوران دبیرستان آشنایی دارید؟

هر دانش آموز قبل از اقدام به انتخاب رشته در سامانه انتخاب رشته دبیرستان باید با لیست رشته های موجود جهت پذیرش و همین طور شرایط پذیرش در آن ها آشنایی کافی را پیدا کند.

در این بخش قصد داریم شما را با سه رشته علوم انسانی، علوم تجربی و همین طور گروه ریاضی فیزیک و البته شروط پذیرش در این رشته های شناخته شده آشنا کنیم.

 

 

انتخاب رشته تحصیلی ریاضی فیزیک

هر دانش آموز قبل از ورود به سایت انتخاب رشته دبیرستان و گزینش رشته ریاضی فیزیک به عنوان رشته تحصیلی دبیرشتان باید از توانایی و علاقمندی خود به دو درس فیزیک و ریاضی مطمئن شود.

علت اهمیت این موضوع از این روست که افراد تحصیلکرده در رشته ریاضی فیزیک معمولاً در آینده به عنوان مهندس مشغول به کار می شوند.

در نتیجه داشتن پایه قوی در دروس فیزیک و ریاضی و البته شیمی جهت پیشرفت هر چه بیشتر در این درس ضروری است. از طرف دیگر. داشتن قدرت تجسم بالا نیز از دیگر ویژگی های دانش آموزانی است که قصد انتخاب رشته ریاضی را در سایت انتخاب رشته نهم دارند.

نتیجه این که، اگر فکر می کنید پایه قوی در سه درس ذکر شده ندارید و نمراتتان در این درس ها چندان خوب نیست به سراغ رشته های دیگر بروید.

 

 

شرایط پذیرش دانش آموزان در رشته ریاضی چیست؟

. داشتن معدل حداقل بالای 14 برای ادامه تحصیل در رشته ریاضی

. نمرات دو درس علوم و ریاضی در سه سال اول متوسطه دارای ضریب 3 است.

. مجموع نمره های دروس علوم تجربی و ریاضی دانش آموز در سه پایه نهم، هشتم و هفتم به هیچ وجه نباید از 42 کمتر باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با شرایط تحصیل و پذیرش در گروه ریاضی با مشاوران ایران تحصیل تماس بگیرید.

 

 

انتخاب رشته تحصیلی علوم تجربی

رشته تجربی از آن رشته هایی است که افراد زیادی مایل به انتخاب آن در سایت انتخاب رشته دبیرستان هستند. در مجموع رشته تجربی از پرطرفدارترین رشته ها در میان رشته های دبیرستانی است.

باید اشاره کنیم که دانش آموز مایل به انتخاب این رشته باید پایه خوبی در سه درس شیمی، ریاضی. فیزیک و زیست شناسی داشته باشند.

این موضوع از این جهت اهمیت دارد که رشته های دانشگاهی گنجانده شده در گروه تجربی هم با این 4 درس ارتباط دارند.

اگر تصمیم خود را برای انتخاب رشته علوم تجربی گرفته اید باید از علاقمندی خود به دروس حفظی تا حدی مطمئن شوید. از میان رشته های دانشگاهی مرتبط با رشته علوم تجربی می توان از فیزیوتراپی، هوشبری و پزشکی نام برد. 

چه شرایطی برای پذیرش در رشته تجربی تعریف شده است؟

. دانش آموز نباید معدلی کمتر از 14 داشته باشد.

. نمره های دروس علوم تجربی و همین طور ریاضی وی در طول سه سال اول متوسطه دارای ضریب 3 است.

. جمع نمرات دو درس تجربی و ریاضی دانش آموزان علاقمند به تحصیل در رشته تجربی در هر سه سال نهم، هشتم و هفتم نباید از 42 پایین تر باشد.

 

 

انتخاب رشته گروه علوم انسانی

اگر قصد دارید در سامانه انتخاب رشته دبیرستان رشته انسانی را به عنوان رشته دبیرستان خود انتخاب کنید ابتدا باید مطمئن شوید که در دو درس عربی و ادبیات مشکلی ندارید و نمرات شما در آن ها خوب است.

بعلاوه، برای ورود به رشته ادبیات باید توانایی یادگیری دروس حفظی از جمله تاریخ، جغرافیا، تاریخ ادبیات و فلسفه و منطق را داشته باشید.

نکته مورد توجه این که، بسیاری از دانش آموزان در زمان انتخاب رشته دبیرستان به دلیل ضعف در درس ریاضی از انتخاب دو رشته تجربی و ریاضی فیزیک در سایت انتخاب رشته نهم سرباز می زنند.

اما باید عرض کنیم که در رشته انسانی فرد نیازمند داشتن سطحی خوب در درس ریاضی است. توجه کنید که دانش آموز مایل به تحصیل در رشته علوم انسانی باید از مهارت های ارتباطی قوی، سخنوری و روابط عمومی بالا برخوردار باشد.

چرا که تحصیل در رشته های دانشگاهی گروه آزمایشی انسانی از جمله رشته مدیریت، اقتصاد، حقوق، روان شناسی و علوم اجتماعی مستلزم داشتن توانایی در موارد ذکر شده است.

 

 

چه شرایطی برای پذیرش در رشته علوم انسانی در نظر گرفته شده است؟

نمرات دانش آموز در درس ادبیات فارسی در 3 سال نخست متوسطه دارای ضریب 4 است.

. درس عربی در 3 سال اول متوسطه ضریب 2 دارد.

خلاصه مقاله : در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با نحوه انتخاب رشت دبیرستان آشنا کنیم و راهنمایی های لازم را در این زمینه ارائه دهیم. متقاضیان عزیز توجه داشته باشید که جهت دریافت راهنمایی های بیشتر میتوانید با مشاورین ما در تماس باشید .

 منبع : نحوه انتخاب رشته دبیرستان  

 

 





:: بازدید از این مطلب : 391
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 3 بهمن 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: